Barcelona kan bare noget særligt

Madrid er muligvis hovedstaden i Spanien. Men der er Barcelona, der er den mest populære by at besøge på en storbyferie. Og det er ikke uden grund.

For byen har alt, hvad man kan ønske sig, når det kommer til den perfekte storbyferie.

Her finder du interessante seværdigheder, god mad og god shopping. Og så trækker det jo heller ikke ligefrem ned, at byen ligger lige ved en god strand – og byder på dejligt vejr fra tidligt forår til langt hen på efteråret.

Samtidig kan du også komme billigt til Barcelona på grund af den store konkurrence på flybilletter. Og overnatning ligger også i den lave ende for Europas storbyer.

Så Barcelona kan stort set alt. Men lad os kigge lidt nærmere på, hvad du kan opleve i Barcelona.

Seværdighederne

Hvis du kommer til Barcelona for første gang (og gerne vil se det hele), så får du meget travlt. For der er rigtig mange, spændende seværdigheder.

Én seværdighed kommer du dog ikke uden om – nemlig Sagrada Família. Katedralen er uden sammenligning den største bedrift fra Anoni Guadís hånd – selvom han faktisk ikke blev færdig med den.

Han arbejdede på kirken fra 1883 og frem til sin død 14 år senere. Alligevel var det rent faktisk kun ét af tårnene, der stod færdig. Efter at have stået stille i mange år, bygges der nu igen på kirken. Og den forventes at stå færdig i 2030.

Men Sagrada Família er ikke det eneste bygningsværk, som Gaudí har stået bag. To andre, markante bygningsværker er Casa Barlló og Casa Milá, der begge skiller sig ud med sine meget organiske former.

Barcelona er dog også meget andet end Gaudí. To bydele er klart et besøg værd – nemlig hovedgaden La Rambla og det gotiske kvarter Barri Gótic.

Læg dertil Barceloneta, der er et hyggeligt, lokalt område. Og så er det også her at Barcelonas dejlige strand ligger. Så køb en øl i den lokale kiosk og sæt dig i det varme sand – og bare nyd stemningen.

Når man snakker om Barcelona, kommer man heller ikke uden om byen stolthed – nemlig fodboldholdet FC Barcelona. Får du mulighed for at se dem spille på det kæmpe Camp Nou, så er det helt sikkert heller ikke en oplevelse, som du må snyde dig selv for.

Og når du så har set seværdigheder i form af gamle bygningsværker og god fodbold – er det tid til at sætte sig på en lille, hyggelig tapasbar – og spise noget god mad og ikke mindst drikke et godt glas spansk rødvin.