Derfor skal turen gå til Gardasøen

Både ved Gardasøen

Det er ikke mange år siden, at en ferie ved Gardasøen blev opfattet som noget hovedsageligt for ældre mennesker.

Men heldigvis er folk blevet klogere. Og i dag valfarter alle typer af mennesker til Gardasøen. Og det er der da heller ikke noget at sige til. For hvad enten du er børnefamilie eller til aktiv ferie, så har Gardasøen noget at byde på.

Hører du til livsnyder-segmentet, så er Gardasøen det perfekte sted. Det italienske køkken ligger i forvejen højt på ranglisterne over gode verdenskøkkener. Og her skuffer Gardasøen heller ikke.

Naturligvis er der de typiske turist-restauranter ved Gardasøen. Men kører du lidt væk fra hovedstrøgene, så finder du et fantastisk landkøkken. Og når der så samtidig bliver produceret fantastisk vin i områder, så er det virkelig et besøg værd.

Elsker du vin, kan det i øvrigt også anbefales at besøge en af de mange vingårde, hvor du kan se produktionen af vin – og få en prøvesmagning (med mulighed for køb) bagefter.

Gardasøen kan også byde på smuk natur. Ud over selve søen så ligger der også høje bjerge langs det meste af søbredden.

Her kan du tage en svævebane op – og så køre på mountainbike ned (hvis du da ikke bare vælger at vandre i stedet). Eller du kan tage den ultimative tur ned – nemlig med en paraglider.

Børnefamilierne vil også elske Gardasøen. Ud over de hyggelig campingpladser så er der også masser af sjove oplevelser for børnene.

Den mest populære er uden sammenligning Gardaland – der er Italiens største forlystelsespark. Her kan man sagtens få en hel dag til at gå med at prøve det mange rutsjebaner, se delfinshow og køre i karrusel.

Skulle du blive træt af Gardasøen, så ligger både Milano, Verona og Venedig i perfekt køreafstand – så du kan nå en af byerne på en dagstur.

Hvilken by du så skal vælge, afhænger meget af, hvad du vil opleve. Verona er musik og Milano historie. Og Venedig kender de fleste af os nok.

Når det kommer til overnatning er der også mange muligheder. De fleste vælger at bo på campingplads. Enten i eget telt eller campingvogn – eller i et lejet mobilehome.

Men ellers er der også masser af dejlige hoteller i området. Eller du kan vælge en ferielejlighed, der passer perfekt til den store familie.

Så Gardasøen er det perfekte rejsemål for alle – hvad enten du går efter god mad, smuk natur, en aktiv ferie eller bare masser af oplevelser.