Kan de ældste elever komme i skole?

Skole

De yngste elever fra 0. til 5. klasse har efterhånden været tilbage i skolen i nogle uger – mens de ældre elever stadig har modtaget undervisning hjemme.

Som en del af fase-2 åbningen af Danmark, var det dog meningen, at også de ældre elever kunne vende tilbage til deres skole fra mandag – hvis forudsætningerne ellers var til det.

Og her kommer problemet så. For det er ikke alle skoler, der er klar til at tage imod de mange nye elever så hurtigt.

F.eks. skriver Dagbladet Struer, at ikke alle af de ældre elever kan starte i Struer Kommunes skoler allerede på mandag. Og det skyldes simpelthen, at retningslinjerne stadig ikke ligger klar for, hvordan det skal foregå i praksis.

Eleverne fra 6. klasse får lov til at starte mandag – på samme vilkår som de yngre elever. Men 7. til 10. klasse må væbne sig med tålmodighed, for de får sandsynligvis først lov til at starte ugen efter – når de nye retningslinjer ligger klar og er implementeret.

Og skoledagen bliver stadig ikke, som den var inden hele nedlukningen af Danmark. For selvom de nye retningslinjer endnu ikke er kendte, vil de betyde ændringer.

Glæde hos elever, lærere og skoleledere

Selvom der stadig er en masse uklarheder, er der dog stor glæde hos alle over, at også de ældre elever kan få lov til at starte meget snart.

For længe så det ud som om, at det ikke kom til at ske på denne side af sommerferien. Så det at få lov til at gå i skole i en måneds tid, vækker stor glæde – også hos de elever, som ellers nok ofte er trætte af at gå i skole.